RssFacebook
ro
Categories Menu

Postat în 12 Mai, 2015 în Echipa

Cel mai activ voluntar al lunii Februarie

Cel mai activ voluntar al lunii Februarie

Fără îndoială că un grup mic dar dedicat şi gânditor de

cetăţeni poate schimba lumea; de fapt, este singurul

 lucru care a schimbat lumea până acum.” (Margaret Mead)

 

Dina_sirbu_mai_sigurCu toate că voluntariatul cere timp și răbdare activitățile din cadrul instituției noastre se bucară de succes printre rândurile noilor voluntari, astfel în cât am făcut calculele cine din noii voluntari a dat dovadă de mai multa sârguință ca ceilalți, voluntarul cel mai activ a lunei Februarie a anului curent s-a dovedit să fie Dina Sârbu studentă la USM în cadrul facultății Psihopedagogie anul I, în continuare Dina s-a împărtășit cu noi despre atitudinea ei față de activități, și experiența pe care a acumulat-o și încă mai are de acumulat.

1) Care a fost motivul că a-i decis să fii volunatar ”La Strada”?

Am decis sa fiu voluntar „La Strada”fiindca ma interesat actualitatea temelor pe care le propune deasemenea dorinta de a socializa cu oameni noi, de a acumula experienta si de a lucra in echipa cu oameni  cu spirit civic.

2) A-i avut ceva așteptări de la activitățile de voluntariat, dacă da, care au fost acestea?

Desigur ca am avut destul de multe asteptari de la activitatile de voluntariat,in special,comunicare,socializare cu oameni noi,cu oameni care stiu ce-si doresc in viata,cu oameni amitiosi,energici,dornici de schimbare,flexibili.Deasemenea dorinta de a schimba ceva in viata mea,de a avea in timpul liber niste activitati care sa-mi placa atit mie,dar care sa fie in folosul societatii.

3) Spune care sunt calitățile pe care trebuie să le posede  un voluntar?

Dupa parerea mea,subiectiva,un voluntar  ar trebui sa aiba in primul rind dorinta de a schimbare,de la inceput la sine dupa care si dorinta de a ajuta si pe ceilalti sa faca aceasta schimbare.Eu am avut dorinta de schimbare si deja toate calitatile ca responsabilitate,bunatate,socializare,dorinta de implicare,disponibilitate si adaptibilitate vin de la sine.

4) Ești satisfăcuta de nivelul activităților de voluntariat?

Da sigur ca sunt satisfăcută de aceste activitati, fiindca sunt teme actuale,care sunt necesare si ma bucura faptul a tinerii se implica activ,sunt receptivi la aceste seminare,si ma bucur ca prin intermediul acestora fac si eu ceva bun societatii.

5) Care sunt propunerile tale pentru a îndeplini cât mai productiv activitățile ?

După parerea mea calitatea si productivitatea activitatilor depinde de nivelul cunostintelor lectorului,asa ca cu cit lectorul  este mai informat,mai pregatit ,mai documentat cu atit este o  mai mare productivitate a activitatilor.

Colegiul-Constructii-Instruire6) Noi cu toți știm că voluntariatul cere timp, cât timp tu esti implicată ?

De obicei,sunt implicata atunci cind am timp liber,insa sunt si cazuri cind este si din timpul orelor dar aceasta nu este un impediment in procesul activitatilor de voluntariat,fiindca o persoana activa,dornica si ambitioasa le reuseste pe toate.

7) Spune care sunt după părerea ta avantajele și dezavantajele voluntariatului?

În primul rând,dezavantaje nu vad. Din avantaje as putea sa enumăr câteva: Voluntariatul te conectează cu lumea.Este unul din cele mai bune moduri de a-ti face noi prieteni, de a intra in contact cu oameni noi care au inițiativa, valori si spirit civic. Deasemenea voluntariatul combate cu succes depresia si anxietatea dar si izolarea sociala prin faptul ca permanent esti in contact cu ceilalți; este o experiența de munca si o posibilitate de a invata ceva nou; timpul liber este petrecut in mod util dar si distractiv; deasemenea este posibilitatea de deveni parte a unei echipe a carei munca sau viziune o respecți; posibilitatea de a-ti asuma o responsabilitate; posibilitatea de a testa practic daca ai niste abilitati si in cazul in care e necesar sa le dezvolti.

8) Încerci să atragi prietenii, colegii în activitățile de voluntariat, dacă da, prin care metode?

Povestesc prietenilor despre activitatile interesante care le pot face in cadrul activităților de  voluntariat, dar si despre posibilitatea de a avea o ocupație in folosul societatii in timpul liber.

9) Ce ai vrea să le spui viitoorilor voluntari?

NU FITI PESIMISTI,PROFITATI DE TOATE SANSELE CARE VI LE OFERA VIATA!  Atunci cind ai posibilitatea de a face o schimbare in viata ta, nu ezita,orice  schimbare genereaza noi schimbari asa ca trebuie de profitat de toate oportunitatile care ni le ofera viata.

Botom

 

 

Voluntarul lunii februarie Voluntarul lunii martie
Luna februarie Luna martie