RssFacebook
ro
Categories Menu

Postat în 2 Iun, 2015 în Echipa

Cel mai activ voluntar al lunii Martie

Cel mai activ voluntar al lunii Martie

 

Voluntarii nu sunt plătiți pentru că nu au

nici o valoare, ci pentru că sunt de neprețuit!


Cum  e să fii voluntar „La Strada”?

Să fii voluntar „La Strada” este foarte fain, e o experiență deosebită alături de oameni deosebiți. În echipă este o atmosferă caldă și prietenoasă, în sens că mă simt liber și plăcut. Activitățile în care mă implic îmi sunt apopiate de suflet și le practic cu plăcere. Primesc la Centrul Internațional „La Strada” doza de energie de care am nevoie pentru a demara noi activități interesante și de folos societății. Îmi place nespus de mult să fiu voluntar în echipa „lastradiștilor”, pentru că e o echipă puternică, unită și mereu în acțiune.

De ce ai ales să vii anume în această organizaţie?

Activitati_Voluntar_MartieAm ales anume „La Strada” pentru că este o oportunitate spre noi direcții de activitate și spre dezvoltarea mea mai amplă ca personalitate. Este o organizație puternică, care sper să-mi fie de bun augur în viitor.

Care sunt punctele tari şi care sunt punctele slabe al CI „La Strada”?(adica ce îți place şi ce nu)

Aș putea vorbi la acest capitol doar despre punctele forte, deoarece în acest centru activează specialiști competenți de la care pot lua exemplu cu fermitate. Punctele slabe nu sunt caranteristice CI „La Strada”.

În ce tip de activităţi te implici la „La Strada”? Care dintre aceste activităţi îţi plac cel mai mult?

Mă implic în activități variate, cum ar fi seminarele tematice, prezentări de film, mese rotunde etc. Toată varietatea de activități îmi place, pentru că după fiicare activitate pe care o desfășor acumulez experiență și cunoștințe noi.

Cât timp îţi iau activităţile în care te implici în cadrul organizaţiei?

Sunt și perioade mai încărcate cu activități care cer mai mult timp, dar și perioade cu mai puține activități. Nu pot să spun exact cît timp pentru că nu l-am calculat nici o dată. Mă implic ori de cîte ori am solicitări și timp disponibil. De cele mai multe ori mă strădui să-mi rezervez timp pentru activități.

Cu ce te ocupi în viaţa de zi cu zi?

În viața de zi cu zi sunt studentă la Universitatea de Stat din Moldova în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială. Pe lîngă aceasta mă implic ca voluntar și în multe alte activități interesante, spre exemplu, Maratonul Internațional al Chișinăului, Campania de Paști Masa Bucuriei organizată de Misiunea Socială „Diaconia”, Limmud Moldova 2015, Israel Fest Day 67 etc.

Cum crezi ce calităţi ar trebui să posede un voluntar?

Activitati Voluntar ScoalaUn voluntar trebuie să posede calități dintre cele mai alese, cea mai importantă după părerea mea  fiind dorința de a se implica. Pe voluntari trebuie să-i caracterizeze și calități ca: spiritul de echipă, activismul, ambiția și nu în ultimul rînd, bunătatea și dragostea care să-i călăuzească în drumul faptelor bune și de folos societății.

Care dinre aceste calităţi le posezi tu?

Un proverb vechi spune: „Lauda de sine nu miroase a bine” așa că la acest capitol las trei puncte de suspensie…

Lasă un mesaj către actualii voluntari şi fă un apel către viitorii voluntari.

Noi, voluntarii, suntem oamenii care facem diferența, deoarece sunt etape în viață cînd incepi să înțelegi că lucrurile cele mai importante nu se cumpără cu bani. Primim în schimbul faptelor noastre ceva mai de preț decît bani, primim zîmbete, cuvinte de laudă și admirație. Nu oricine poate face o faptă și să nu ceară nimic în schimb, noi însă, putem. Nu e neapărat să ai mult timp liber, e important să vrei să faci ceva bun pentru societate pentru că schimbarea ce se poate produce stă în fiecare din noi. Bucuria vine din lucrurile mărunte pe care le facem împreună, așă că, haideți să punem cu toții cîte puțin suflet și să facem lumea din jurul nostru mai bună, mai frumoasă în care să trăim liniștit și frumos!

Botom

 

 

Voluntarul lunii februarie Voluntarul lunii martie
Luna februarie Luna martie