RssFacebook
ro
Categories Menu

Programul „De la egal la egal”

voluntar_activitati

Programul educatorilor de la egal la egal dezvoltat in cadrul organizaţiei noastre se implică pe toate cele 3 direcţii de activitate :

1. Prevenirea Traficului de fiinţe umane- începând cu 2004 şi pînă în prezent acest subiect este unul prioritar programului de educatori,  care participa cu mult entuziasm la diverse activităţi destinate tinerilor, la care prezinta serviciile existente în cadrul organizaţiei de care pot beneficia în caz de necesitate (ex. telefonul Liniei Fierbinţi 0800 77777 -apel gratuit de pe întreg teritoriul R. Moldova) .

 

2. Prevenirea Violenţei în familie/ Dezvoltarea relaţiilor armonioase – odată cu lansarea Telefonului de Încredere pentru femei 080088008,  PEEE şi-au extins aria de activitate prin realizarea diverselor activităţi informative pentru elevi.

Grupul ţintă al acestor activităţi sunt tinerii din clasele liceeale, colegii, universităţi. Pe parcursul activităţilor cu tinerii lectorii prezintă principalele forme de violenţă, propun pentru discuţie diverse situaţii pentru a identifica împreună cu tinerii primele semnale de violenţă ce se pot întîlni în perioada curtării.

Începînd cu 2014 în cadrul activităţilor informative lectorii vor avea ca suport pentru activitatea informativă  suportul video, filmul     „ Culorile” realizat de către Atelierul Sergiu Prodan la solicitarea organizaţiei noastre. Filmul vorbește despre o poveste de dragoste care începe în culoarea roz, iar ulterior se transformă într-un coșmar. Dorința de a controla şi a stăpâni partenerul transformă culorile luminoase și deschise de la începutul relației în nuanțe sumbre.

 

3. Exploatarea Sexuală comercială a copiilor – este cea de a treia direcţie de activitate în cadrul cărora lectorii noştri se implică cu mult profesionalism pentru a informa copii despre formele de exploatare sexuală comercială cît şi metodele de recrutare.

 Ca parte componentă a acestei direcţii este şi subiectul de „Promovare a siguranţei copiilor în mediul online” care a fost dezvoltată prin creearea unui portal informativ www.siguronline.md lansat in ianuarie 2013, conceput să informeze şi să promoveze utilizarea sigură a Internetului de către copii cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor.

Activităţi desfăşurate de echipa de voluntari ai Centrului Internaţional „La Strada”

Fiecare echipa de voluntari recrutati în cadrul programului de educatori de la egal la egal beneficiază de instruiri pe toate domenii le activitate ale organizaţiei, ceea ce le permite implicarea/participarea ulterior în diverse activităţi. Practic per toate cele 3 domenii, lectorii activităţi de:

1. Activităţi de informare

  • Seminare de informare a tinerilor
  • Mese rotunde
  • Prezentări de film

2. Activităţi de sensibilizare

  • Târgul locurilor de muncă
  • Distribuirea materialelor în cadrul campaniilor de sensibilizare a populaţiei
  • Flash mob-uri

3. Activităţi de promovare

  • Buletinul Voluntarului
  • Târgurile ONG-urilor